قاووت و خواص آن

قاووت ، یک پودر خوراکی سنتی و مغذی است که از ترکیب چندین نوع گیاه دارویی، مغزها و دانه‌ها تهیه می‌شود. یکی از معروف‌ترین و کامل‌ترین انواع قاووت در استان کرمان تولید می‌شود که بدان در زبان محلی کرمان قووِتو گفته می‌شود. قووتو قهوه‌ای رنگ است و معمولاً شامل قهوه، تخم خرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز، روپاس، سیاه‌دانه، جدوا، هل باد یا هل سیاه، هل رسمی یا هل سبز، موردانه، کنجد، بذر کاهو و تخم آفتابگردان است. ابتدا مواد را تمیز کرده سپس برخی از آنها با آب شسته تا خاک و سنگ آن تمیز گردد (سنگشور) و پس از خشک شدن جداگانه برشته کرده و سپس تمام مواد را با شکر مخلوط کرده و آسیاب می‌کنند

تاریخچه:

گفته میشود که تاریخچه قاووت  به دوران صفویه برمی‌گردد. در آن زمان، مردم کرمان از قاووت به عنوان یک خوراکی کامل و مقوی برای تقویت قوای جسمانی و رفع خستگی استفاده می‌کردند.

نحوه مصرف:

قاووت را می‌توان به صورت‌های مختلف مصرف کرد. یک روش رایج، مخلوط کردن قاووت با آب (دمای ۸۰ درجه) یا شیرگرم و میل کردن آن به عنوان یک نوشیدنی است.

خواص :

تقویت قوای جسمانی

افزایش حافظه

تقویت سیستم ایمنی بدن

درمان کم‌خونی

رفع مشکلات گوارشی

آرام‌بخش طبیعی

استخوان درد

کمر درد

تقویت چشم و اعصاب

جلوگیری از ریزش مو و ابرو

رفع درد دندان

ضد نفخ

رفع خستگی

افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری

موثر در رشد جنین

کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال

دارای ویتامین های :  (E)-(A)- امگا 3-آهن -کلسیم -فسفر- روی

مهرنوش گفت:
تشکر از اطلاعات شما

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

سبد خرید